29.8.2019. 16:22
0
Statusna konferencija u predmetu Ratka Mladića zakazana za početak oktobra
Statusna konferencija u predmetu Ratka Mladića zakazana je za 3. oktobar 2019. godine, saopćeno je iz Mehanizma za međunarodne kaznene sudove (MMKS).

Mladićev advokat Miodrag Stojanović je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) kazao da je to uobičajena sjednica na kojoj će biti razmatrana redovna pitanja o predmetu, neriješenim podnescima i pitanje Mladićevog zdravlja.

Prvostepenom presudom Haškog tribunala, Mladić je proglašen krivim za genocid u Srebrenici, progone Bošnjaka i Hrvata, terorisanje građana Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce.

Istom presudom, Mladić je oslobođen krivice za genocid počinjen 1992. godine u nekoliko bh. općina. Mladićevi advokati, kao i haški tužioci, uložili su žalbe i konačna presuda se očekuje naredne godine.

Posljednja statusna konferencija u ovom predmetu održana je 13. juna.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.