29.8.2019. 19:11
0
Lukač: EU treba provjeriti vraća li Hrvatska migrante uz upotebu sile
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da treba provjeriti informacije o tome da Granična policija Hrvatske nelegalno i uz upotrebu sile vraća ilegalne migrante na područje BiH.

- Takve informacije u prvom redu treba provjeriti Evropska unija s obzirom da je Hrvatska njen član i imaju preporuke da vrše provjere i na koji način se to čini jer ti ljudi ulaze u EU, što je njihova nadležnost - rekao je Lukač komentirajući informaciju da je policija Hrvatske ilegalno prebacila na područje BiH 35 migranata nakon readmisije iz Slovenije.  

Lukač ističe da kada je riječ o vraćanju illegalnih mitranata policija Unsko-sanskog kantona ima više informacija. Također je potvrdio da MUP RS ima saradnju sa Graničnom policijom BiH.  

- Na zahtjev Granične policije uputit ćemo još 20 naših pripadnika uglavnom na istočnu granicu BiH prema Srbiji i Crnoj Gori. Na taj način imamo i potpisan Sporazum o saradnji sa Graničnom policijom BiH - rekao je Lukač.

On je pojasnio da na granici prema Hrvatskoj nema pripadnika MUP-a Republike Srpske, te da to područje kontrolire Granična policija BiH.


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.