29.8.2019. 20:08
0
Mijatović: Džaferović i Komšić da dođu u Banja Luku i odavde brane državu
Nakon otkazane sjednice Predsjedništva BiH na kojoj se nije glasalo o Zoranu Tegeltiji, kao kandidatu za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Milorad Dodik je kazao da će sačekati 5. septembar kada "ističe rok važenja" sporazuma trojice lidera, a da će onda Republika Srpska poduzeti određene korake.

Među njima je i inicijativa za vraćanje nadležnosti entitetima te blokiranje državnih institucija. Tako je Dodik najavio da će RS predložiti povlačenje sporazuma o formiranju Oružanih snaga, indirektnih poreza, VSTV-a ali i svemu onome što su, kako je rekao, nametnuli visoki predstavnici.
Odmah su mu odgovorili Željko Komšić i Šefik Džaferović kazavši da bi se to dogodilo da su potrebne odluke entitetskih parlamenata. 

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH smatra, pak, da, ukoliko do sjednice Skupštine RS-a dođe, da Komšić i Džaferović moraju biti prisutni.

„Ako bude sazvana sjednica NSRS-a pozivam Komšića i Džaferovića da prisustvuju istoj i brane političke stavove, a ne da pričaju iz Sarajeva. I Banja Luka je BiH, dođite i branite državu“, poručio je Mijatović.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.