1.9.2019. 18:39
0
Pogledajte ko čini novo rukovodstvo Srpske demokratske stranke
Na današnjoj konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora Srpske demokratske stranke izabrano je novo rukovodstvo: Predsjednik Glavnog odbora SDS-a, potpredsjednik GO, te potpredsjednici i Predsjedništvo stranke.

Milan Miličević izabran je danas za predsjednika Glavnog odbora SDS-a, novi potpredsjednik GO ove stranke je Nenad Lalić, dok je Zoran Latinović novi generalni sekretar SDS-a, saopšteno je iz Sekreterijata Srpske demokratske stranke.

Novih šest potpredsjednika SDS-a su Rado Savić, Mićo Mićić, Vukota Govedarica, Nemanja Vasić, Mladen Bosić i Nedeljko Glamočak.

Nakon konstituisanja Glavnog odbora, izabrano je, kako je precizirao Šarović, osam članova Predsjedništva SDS-a, od kojih dva direktno "ulaze" po funkcijama.

Pojasnio je kako je ovo samo prva faza jer statut stranke predviđa da Predsjedništvo SDS-a može brojati i do 15 članova.

„Nakon održanih unutarstranačkih izbora pred nama je mnogo posla u narednom periodu kako bi što spremniji ušli u preostalih dvanaest mjeseci koliko je ostalo do održavanja lokalnih izbora“, zaključio je Šarović.

Ovim se nastavlja izbor stranačkih organa koji je počeo prije mjesec kada je Mirko Šarović izabran za novog predsjednika SDS-a, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

SDS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.