2.9.2019. 18:22
0
Nedžad Ajnadžić dijelio mališanima školski pribor: Ovo ne smatramo troškom već investicijom za budućnost
Prvog dana nove školske godine, Općina Centar u Sarajevu je za prvačiće 11 osnovnih škola s njenog područja tradicionalno organizirala podjelu školskih ruksaka sa školskim priborom i kompletom udžbenika, saopćeno je iz te općine.

Načelnik Nedžad Ajnadžić je s predsjedavajućom Općinskog vijeća Karolinom Karačić posjetio mališane i poželio uspješan početak školovanja.

- Općina Centar ima tradiciju da na početku nove školske godine svim prvačićima iz Centra pokloni školski ruksak sa priborom, a uz to smo za naše đake prvake obezbijedili i potrebne udžbenike. Ovo ne smatramo troškom već investicijom za budućnost jer samo obrazovani ljudi će nas povesti u Evropu - kazao je tom prilikom načelnik.

Predstavnici Općine Centar su po utvrđenom rasporedu posjetili škole: „Hasan Kaimija“, „Vladislav Skarić“, „Safvet-beg Bašagić“, „Alija Nametak“, „Silvije Strahimir Kranjčević“, „Nafija Sarajlić“, „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, „Hasan Kikić“, „Isak Samokovlija“ i „Musa Ćazim Ćatić“.

Prvačićima iz Osnovne škole Katoličkog školskog centra ruksaci sa školskim priborom će biti uručeni u subotu, 7. septembra, u 10 sati.

Općina Centar je za ovu namjenu izdvojila iz budžeta 102.000 KM.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.