5.9.2019. 21:09
3
Rasim Demirović platio 100.000 maraka za ubistvo brata Bajana jer mu duguje 50.000 KM
Kantonalni sud u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor Rasimu Demiroviću (55), kojeg su prekjučer uhapsili pripadnici Federalne uprave policije zbog sumnje da je naručio ubistvo brata Ibrahima Demirovića Bajana, prenosi danas Dnevni Avaz.

Bihaćki advokat Salih Hodžić kazao je za Avaz da se odbrana usprotivila ovom prijedlogu zatraživši mjere zabrane kretanja, napuštanja mjesta boravišta i kontaktiranja osoba koje su umiješane u slučaj.

- Osumnjičeni se i u policiji i u Tužilaštvu branio šutnjom jer smatra da ništa nije uradio - kazao je advokat Hodžić, kojeg je angažirala Rasimova porodica.

Rasimov pakleni plan osujetili su istražitelji Federalne uprave policije koji su presreli njegove razgovore s mafijom u Hercegovini. Predstavljajući im se kao neko ko ima razrađen biznis i veliku količinu novca, nudio im je 100.000 eura za likvidaciju Bajana, piše Avaz. Također je tražio da Bajanovog sina Nevresa naprave invalidom.

Kako saznaje Avaz od izvora bliskog istrazi, Rasim ne samo da nije imao para, nego je, navodno,  bratu Bajanu dugovao 50.000 KM. Zbog ovog duga su se braća i svađala.

- Rasim je naručio ubistvo Bajana da bi se, ustvari, riješio duga prema njemu - kazao je izvor iz istrage za Dnevni Avaz. Netrpeljivost među braćom traje duže vrijeme zbog imovine.

Bajan je imućan, posjeduje više firmi, a on i njegov sin voze skupocjena vozila. Biznis razvio na otkupu sekundarnih sirovina.

Tužilaštvo Unsko- sanskog kantona je u zahtjevu za određivanje pritvora navelo da se Rasim Demirović sumnjiči da je iz bezobzirne osvete obećanjem i davanjem poklona, drugu osobu podstrekavao da počini ubistvo i nanese teške povrede.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.