10.9.2019. 20:06
3
Adnan Zukić, koji se sumnjiči da je u Sarajevu ubio Hanifu Dizdarević, rekao da ga je na to "navratio šejtan"
FOTO: Oslobodjenje
Počelo je suđenje, u Kantonalnom sudu u Sarajevu, Adnanu Zukiću, optuženom da je 7. aprila 2019. godine usmrtio Hanifu Dizdarević u njenom stanu u sarajevskom naselju Koševsko Brdo.

Ispostavilo se da je Zukić otkriven vrlo brzo i to na osnovu pregleda kamera videonadzora s više lokacija, a s ubistvom su ga povezali njegovi DNK tragovi na rukavicama, čizmama i dukserici na kojima su bili i tragovi krvi Hanife Dizdarević, prenosi Oslobođenje.

Ubistvo starice otkriveno je slučajno, naveo je policajac Elvis Imamović, koji je došao u Ulicu Antuna Hangija na poziv građana jer je u jednom od stanova starica pala. Kako nisu našli staricu Hanifu, od komšija su saznali koji je njen prozor, pa se policajac popeo ljestvama i kroz prozor vidio da u hodniku leži tijelo žene. Na lice mjesta odmah su došli istražitelji i vatrogasci te su ušli u stan. 

Prema riječima istražitelja Amera Selaka, ispostavilo se da je starica ubijena, te da su joj na leđima konopcem svezane ruke. Pored žene pronađen je iščupan telefonski kabl, na stolu pare i ček od penzije. Na ručki od vrata bila je kesa sa hranom koju je starica uzimala u Crvenom krstu, a na stolu kesica s lijekovima, piše Oslobođenje.

Selak je pojasnio da je policija pošla tim tragom i uzela videonadzor apoteke u kojoj je starica bila tri dana ranije.

Zukić je na Koševskom Brdu išao na vjerska predavanja u udruženje koje se nalazi preko puta zgrade u kojoj starica stanuje. U neformalnom razgovoru on je policiji priznao da je ubio staricu i da ga je na to sam šejtan navratio.

Nakon ročišta Zukić je odveden na psihijatrijsku kliniku Jagomir, a naredno suđenje zakazano je za 30. septembar.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.