12.9.2019. 8:40
0
Detalji akcije FUP-a: Pljačke se dešavale uglavnom u Sarajevu i Hercegovini, riječ je o kriminalcima koji su izlazili iz zatvora i pljačkali centre
FOTO: Dnevni Avaz
U toku je opsežna akcija Federalne uprave policije (FUP) "Orka" u kojoj je već uhapšeno 13 osoba, dok se jedna osoba nalazi u Hrvatskoj, prenosi Dnevni Avaz.

Osumnjičene osobe se dovode u vezu sa nizom krivičnim djela u posljednjih pet godina kao što su pljačke bankomata, transporta novca, benzinskih pumpi i napadi na tržne centre širom Federacije BiH.

Oni su, prema prvim procjenama i zadokumentovanim slučajevima, stekli blizu milion KM dok su fizičkim i pravnim osobama napravili višemilionsku štetu, potvrđeno je iz FUP-a za Avaz. 

Avaz sazaje da je riječ većinom o kriminalcima koji su se nalazili u zatvorima, koristili vanzatvorske pogodnosti i u te dane pljačkali tržne cente, pretežno na području Sarajeva i Hercegovine.  

Tokom pljačkanja, kriminalci su bili maskirani i naoružani dugim cijevima, pištoljima i koristili su podesni alat. Za pljačku bankomata koristili su plinske razvarivače.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.