13.9.2019. 11:19
0
Zbog situacije u rudnicima smijenjen Nevad Ikanović
FOTO: Dnevni Avaz
Izvršni direktor za proizvodnju u "Elektroprivredi BiH" Nevad Ikanović smijenjen je s ove funkcije zbog situacije u rudnicima mrkog uglja Zenica i Breza, prenosi danas Dnevni Avaz.

Piše: Haris Ahbabović

Razlog smjene je nepoduzimanje mjera za ubrzanje procesa prestrukturiranja rudnika, što je u njegovoj nadležnosti, a što je dovelo do teške situacije u ovim rudnicima mrkog uglja.

Predsjednik Nadzornog odbora "Elektroprivrede BiH" Izet Žigić kaže da je Ikanović smijenjen jučer na sjednici ovog odbora, uz prethodnu saglasnost Vlade Federacije BiH.

Za vršioca dužnosti izvršnog direktora za proizvodnju "Elektroprivrede BiH" imenovan je Senad Sarajlić na period do 12 mjeseci, odnosno do okončanja konkursne procedure. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.