17.9.2019. 12:03
0
Predložen pritvor Srđanu Jondiću: Izvadio pušku i počeo pucati prema Slađanu H.
FOTO: Dnevni Avaz
Okružno tužilaštvo u Doboju zatražilo je određivanje pritvora Srđanu Jondiću, koji se sumnjiči da je pokušao ubiti Slađana H. (27). Mladić je mecima pogođen u noge i stomak, prenosi Dnevni Avaz.

Pucnjava se dogodila 15. septembra pet sati poslije ponoći, kada je Jondić došao vozilom na parking ispred svadbenog salona. Tu se pored parkiranog nalazili oštećeni J. S., M. M., D. A . i Đ. M. Jondić se zaustavio svojim automobilom, a potom iz vozila izvadio pušku i počeo pucati prema Slađanu H.

Tom prilikom nanio mu je više rana na stomaku te na obje natkoljenice i potkoljenice. Povrijeđenog je zbrinula Hitna pomoć te je potom prevezen u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka".

Pritvor je zatražen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti i sakriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, da bi mogao ponoviti i dovršiti pokušano krivično djelo te da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, a imajući u vidu prirodu i težinu počinjenog krivičnog djela, način izvršenja krivičnog djela, okolnosti pod kojima je izvršeno, težinu posljedice i visinu zaprijećene kazne, prenosi Avaz.

Postupajući sudija Okružnog suda u Doboju još nije donio odluku.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.