18.9.2019. 22:40
0
Tužilaštvo potvrdilo: Žena na Dobrinji je ubijena, za počiniocem se traga
Nakon što su na osnovu uviđanja stekli početne informacije o ovom slučaju, Tužilaštvo KS je pronalazak mrtve žene u sarajevskom naselju Dobrinja okarakterisalo kao ubitvo.

- Riječ je o ubistvu. Za osumnjičenim se traga. Izdata je naredba za obdukciju tijela stradale, nakon koje ćemo znati tačan uzrok smrti - saopćeno je iz Tužilaštva KS.

U srajevskom naselju Dobrinja, u ulici Ramiza Salčina, danas u poslijepodnevnim satima je pronađeno mrtva žena, o čemu je odmah obaviještena policija.

- Pronađeno je tijelo ženske osobe srednjih godina, te je od radnika Zavoda za hitnu pomoć konstatovana smrt. S obzirom je mrtvozornik izjavio da se ne može izjasniti o uzroku smrti, odnosno da je smrt nastupila pod sumnjivim okolnostima o svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva KS, koji rukovodi uviđajem - kazao je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS.

Kako je kazala portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić, uviđaj je još u toku, prenosi Oslobođenje. 

- Tek po okončanju uviđaja bit će moguće govoriti o uzrocima smrti, kao i o okolnostima pod kojima je nastala - dodala je Bavčić.

Inače, kako se nezvanično može saznati, I.F. je bivša supruga nekadašnjeg generala Oružanih snaga BiH, a sada ambasadora naše zemlje u Pakistanu Sakiba Forića.




(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.