23.9.2019. 11:15
0
Nastavak sjednice Narodne skupštine RS-a sutra u Banjoj Luci
Razmatranjem izmjena i dopuna Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju sutra će u Banjoj Luci biti nastavljena 6. redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Na dnevnom redu su i izmjene i dopune zakona o uređenju prostora i građenju; razvoju malih i srednjih preduzeća; zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti; registraciji poslovnih subjekata; javnim putevima; naučnoistraživačkoj djelatnosti i tehnološkom razvoju; te između ostalog i o elektronskom potpisu u RS.

Poslanici bi o apsolviranim tačkama dnevnog reda trebalo da se izjasne u petak, 27.septembra.

U prvom dijelu sjednice, prošle sedmice, poslanici Narodne skupštine RS su konstatovali ostavku ministrice trgovine i turizma Dragice Kovač i na tu funkciju je izabrana Suzanu Gašić.

Također, u entitetskom parlamentu je održana i posebna sjednica na kojoj je skupštinska većina usvojila odluku o razrješenju potpredsjednika parlamenta Senada Bratića, iako je on tokom dana podnio neopozivu ostavku.

Iz SNSD-a su najavili da će na tu funkciju predložiti svog poslanika Denisa Šulića.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.