23.9.2019. 10:42
0
Istraga ubistva Ronalda Osmanovića: Zatraženo produženje pritvora za dvojicu maloljetnika
Sarajevsko tužilaštvo zatražilo je od Općinskog suda u Sarajevu produženje pritvora za dvojicu maloljetnika uhapšenih nakon ubistva Ronalda Osmanovića (21) u naselju Saraj-Polje, potvrdila je za Oslobođenje Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS-a.

Podsjetimo, pritvor je određen Ejjubu D. (15), koji se tereti da je nožem usmrtio Osmanovića, te Silviju G. (17), osumnjičenom da je sjekirom pokušao ubiti Ejjubovog brata Davuda D. (17). Obojica maloljetnika nalaze se u pritvorskim jedinicama u Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) u Orašju.

Ejjuba D. i njegovog brata Davuda D., koji su krenuli u džamiju, kritične večeri presreli su Osmanović i Silvijo G. koji su na braću nasrnuli sjekirom, prenosi Oslobođenje. 

Tom prilikom je Davud D. zadobio teške povrede usljed čega je pao na zemlju. Mislivši da mu je brat preminuo, Ejjub D je čakijom, koju je imao kod sebe, zamahnuo prema Osmanoviću i prerezao mu vrat. Osmanović je u roku od nekoliko minuta preminuo na licu mjesta.


(Lejla Trle) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.