24.9.2019. 11:01
6
Zasjeda Predstavnički dom FBiH: Parlamentarci u krizi, vozila parkiraju na trotoare
Zastupnici u Parlamentu Federacije BiH održali su u tekućoj godini manje od 10 sjednica i za to vrijeme, za nerad, naplatili plate o kakvim radnici mogu sanjati.

I pored ekstremno visokih plata, izgleda je pojedinim zastupnicima teško odvojiti 20-ak KM za parking. 

Umjesto toga, svoje automobile parkiraju na trotoare, te istovremeno prave saobraćajni prekršaj i ometaju kretanja pješaka. 

Inače, u Sarajevu je počela sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH, na čijem je dnevnom redu više od 20 tačaka. 

Između ostalog, zastupnici će razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima, te prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maljoljetnicima u krivičnom postupku. 

Na dnevnom redu bi se trebao naći i Prijedlog zakona o Fondu za zaštitu okoliša i energetsku efikasnost FBiH , te prijedlozi zakona o zaštiti na radu, hemikalijama, zaštiti okoliša.

Program prestrukturiranja energetskog sektora u FBiH također je planiran dnevnim redom. 

Planirana je raspravao i o izvještajima o izvršenu budžeta FBiH, radu Vlade FBiH, izvršenju programa Agencije za reviziju privatizacije, odluci o poskupljenju plina, stanju na deponiji Uborak.

Uoči početka sjednice odata je počast stradalom zastupniku Mirvetu Beganović. 

Predsjedavajući Mirsad Zaimović najavio je da će zbog dženaze Beganoviću, planirane za sutra, prekinuti sjednicu poslije podne. 

Nakon određenih izmjena, usvojen je dnevni red. 

(NAP/Alen Avdić)

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.