4.10.2019. 16:19
0
Bivši ministar prosvjete RS-a ostaje u zatvoru: Optužen za obljubu 13-godišnje djevojčice
Okružni sud u Banjoj Luci produžio je pritvor Nenadu Suziću, bivšem ministru prosvjete RS, koji je optužen za krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina.

Pritvor može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže dvije godine, od dana potvrđivanja optužnice, uz obaveznu kontrolu opravdanosti pritvora koja će se vršiti svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru, navedeno je u rješenju te pravosudne institucije.

Kako je precizirano, pritvor je produžen zbog bojazni da bi Suzićevo puštanje na slobodu rezultiralo uznemirenjem javnosti.

Protiv njega je ove sedmice potvrđena optužnica koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Suzić je uhapšen 5. juna ove godine i od tada je u pritvoru zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, te mogućeg uznemiravanja javnosti, ali i činjenice da se za krivično djelo može izreći kazna od deset i više godina robije.

Osumnjičeni je spomenuto krivično djelo počinio na štetu trinaestogodišnjakinje.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.