7.10.2019. 20:44
0
Rasprava sa građanima Općine Centar: Ostaje li stadion Koševo bez atletske staze?!
FOTO: Dnevni Avaz
Koncept izmjena i dopuna dijela Regulacionog plana „Zetra“, koji obuhvata zonu sporta i rekreacije, prezentiran je večeras građanima s područja Općine Centar Sarajevo, prenosi Dnevni Avaz.

Piše: Haris Ahbabović

Iako je riječ o prvom prednacrtu koji, time, nije zakovan i konačan i na njega građani mogu utjecati, najžešću raspravu izazvao je budući izgled fudbalskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“, odnosno pitanje hoće li na njemu ostati ili neće atletska staza.

Iz Altetskog kluba Sarajevo i Altetskog saveza BiH istakli su da je staza oko stadiona potrebna, te da posebna atletska staza te dvorana koji su predviđeni izmjenama Regulacionog plana nisu dovoljni za bilo kakva takmičenja. Naglasili su i da nisu protiv modernizacije fudbalskog stadiona, ali i da im nije jasno zašto tu ne bi ostala atletska staza, prenosi Avaz.

S druge strane, građani, navijači FK Sarajevo tražili su arenu i moderni olimpijski stadion.

-Nemam ništa protiv atletske staze. Sretan sam što je Tuka osvojio srebro. Ali sam poražen što moramo pratiti svoje Sarajevo u Zenici i što nemamo svoju arenu – rekao je Muhamed Svraka, prenosi Avaz.

Kako su pojasnili iz Zavoda za planiranje Kantona Sarajevo, ovo što je prezentirano građanima je samo koncept i ostavljena je mogućnost i da ima i da nema atletske staze, a skup koji se organizirao i koji će se ponovo organizirati s građanima treba pomoći da se opredijele.

Na kraju rasprave je zaključeno da građani u roku od sedam dana dostave svoje sugestije i primjedbe.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.