13.10.2019. 15:34
0
U utorak nova sjednica oko obrazovanja u KS: Na prošloj sjednici pale teške optužbe između Zinete Bogunić i Dine Konakovića
U utorak 22. oktobra bit će održana druga tematska sjednica Skupštine KS o stanju u oblasti obrazovanja i nauke.

Prvobitna sjednica bila je zakazana za 30. septembar ali je otkazana zbog ostavke ministrice Zinete Bogunić. No, na sjednici Skupštine održanoj 25. septembra nije prihvaćena ostavka Bogunić pa je tako ona ostala ministrica obrazovanja, nauke i mladih KS.

Na sjednici će biti razmatrana Informacija Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo o stanju u oblasti obrazovanja i nauke.

Nezvanično, i ova sjednica mogla bi biti otkazana, a nagomilani problemi u obrazovnom sistemu pogotovo u oblasti visokog obrazovanja odavno su na čekanju. Izmjene Zakona o visokom obrazovanju KS usvojenog u ljeto 2017. godine nikada nisu stavljene na dnevni red Skupštine KS čime se dodatno usložnjava situacija na Univerzitetu u Sarajevu i pojedinim organizacionim jedinicama.

Ukoliko sjednica bude održana, zastupnici će imati štošta reći, a naročito oni koji su direktno vezani za obrazovne procese u KS. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.