22.10.2019. 15:58
0
Underskin - šestosjed na Bjelašnici više neće lediti
Početak radova na šestosjedu na Bjelašnici planiran je 27. oktobra kada će biti izvršeno postavljanje skele na dolaznoj stanici šestosjeda i skidanje 25% korpi na kojima će biti izvršen remont hvataljki u okviru dvanaestomjesečnog servisa.

Jučer je izvršen utovar Underskin-a u Švicarskoj i pošiljka je krenula prema Bjelašnici.  Inžinjeri iz Švicarske rukovode i nadziru radove na instalaciji opreme, i puštanja postrojenja u rad. Nadogradnja sistema se izvodi radi unapređenja samog sistema i otklanjanja smetnji koje predstavljaju problem pri operativnom radu žičare u zimskim uslovima eksploatacije, te u cilju dugoročne prevencije i osiguravanja investicije.

Oprema koja se nabavlja mora biti integrisana u postojeći sistem kao integralni dio sistema te zbog prirode opreme koja se ugrađuje na kritičnom dijelu hvataljki i sklopivog sistema, oprema mora biti orginalna, posjedovati sve ateste proizvođača i njen rad mora biti potpuno automatizovan.

"Donja oplata Unedrskin-a za okretnu stanicu šestosjeda je vrlo važna jer šestosjed više neće lediti, i neće više biti zastoja postrojenja kao što je bilo do sada pri jačim vjetrovima. Ugradnja Unedrskina ide paralelno sa dvanaestomjesečnim servisom i planirano je da traje 15 dana. Nakon provjere funkcije i sposobnosti za rad, testiranja kočnica pod punim opterećenjem i slično, šestosjedna žičara može biti puštena u rad", saopćeno je iz ZOI-a.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.