31.10.2019. 15:08
0
Starica pored puta prodaje metle i preživljava od milostinje: Strašno je kad duša plače
Negdje na putu od Vlasenice prema Han Pijesku nalazi se mala, trošna kuća u kojoj živi žena od 68 godina. Slučajnom prolazniku, koji je njenu tužnu priču podijelio na Fejsbuku rekla je da je se zove Danica Ašćerić, da je 51. godište i da ima troje djece.

Kad to spomene, zaplače i teško uzdahne. Jer, kaže, djeca je ne obilaze, ne pomažu i brinu o njoj.

Preživljava od toga što napravi ponekad brezovu metlu koju neko, kad stane na put, kupi za nekoliko maraka.

Danica, bolesna i operisana, blagosilja neznanca koji je zastao i popričao sa njom.

-Tužno je što mi nepoznat čovjek daje svašta. Jeste, sve to je život, ali ne znam do kada – kaže tužno žena.

Na kraju razgovora tiho govori: “Neka Bog oprosti mojoj djeci” i lagano se krsti.

-Dragi prijatelji, braćo i sestre, poslušajte pažljivo ovu pretužnu priču jedne napuštene majke, nije tako strašno kada su oči plačne, ali je strašno kad duša plače. Sin živi u Valjevu, a dvije kćerke u Banjaluci. Djelite da stigne do njene dijece i molite se da im Bog da razuma da staricu od skoro 70 god pripaze – navodi se u opisu videa objavljenog na Fejsbuku, prenosi “Blic“.




(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.