7.11.2019. 22:50
0
Štrajk se nastavlja: Bez dogovora Ministarstva zdravstva KS i Sindikata radnika u zdravstvu
Završen je još jedan sastanak na ko??m nije postignut dogovor između Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i Sindikata radnika u zdravstvu, koji je u štrajku od 2. septembra.

Štrajk će biti nastavljen, a iz Ministarstva je najavljeno da će i razgovori biti nastavljeni radi rješavanja statusa zdravstvenih radnika.

Predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo Edo Selimić rekao je za BHRT kako je na današnjim pregovorima bilo puno priče, a malo sadržaja.

“Ovaj sindikat nije pristao na pokušaj vlasti da učini novu diskriminaciju, ali u našim redovima – da nekome date, a nekome ne date. Predložili smo da potpišemo naš stari kolektivni ugovor koji već vrijedi, međutim u tom kolektivnom ugovoru je koeficijent specijaliste 4,50, a u našem novom prijedlogu tražimo 5,40, kako stoji u doktorskom kolektivnom ugovoru. Odustali smo apsolutno od svega, ostalo je samo uskladiti koeficijente, zbog nepravde koja je učinjena sklapanjem Kolektivnig ugovora, doktorskog i našeg, u novembru 2017. godine”, kazao je Selimić.

Prema njegovim riječima, predstavnici vlasti su štrajkačima preporučili da se pripreme na dugotrajni štrajk jer u ovom trenutku oni nemaju sluha za njihove zahtjeve.

Takođe, navedeno je da je ovo pokušaj da se ugasi Sindikat, koji u ovom trenutku jedini može razgovarati i pregovarati sa Vladom.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.