8.11.2019. 14:30
2
"Haris Bašić je objavio fotografiju na kojoj se nalazi i Ramiz Turulja, a taj čovjek je osoba iz podzemnog miljea"
FOTO: Source.ba / Arhiva
Kantonalni odbor SDA Sarajevo saopćio je danas da se podrška ambasadora SAD-a Erica Nelsona Vladi Kantona Sarajevo temelji na subjektivnim ocjenama, protivnim elementarnim činjenicama.

Tvrde da o tome svjedoči jučerašnja izjava ambasadora Nelsona u kojoj kaže da se u KS desilo nešto neuobičajeno, građani su odbacili 'sve po starom' i izabrali vlast koja se bori za zajedničke a ne interne koristi, glasali su za bolju budućnost gdje korupcija ne vlada.

- Najprije, kada govori o izborima i volji građana, pozivamo ambasadora Nelsona da pročita rezultate izbora, gdje može vidjeti da je SDA dobila najveće povjerenje građana osvojivši ubjedljivo najviše glasova i to dva puta više od Naše stranke koja predvodi Vladu KS. Njegov pokušaj da ovu Vladu predstavi kao izraz demokratske volje građana predstavlja grubi falsifikat. Ova vlast nije nikakav izbor građana, već rezultat postizbornog inžinjeringa i neprincipijelnih koalicija - navode iz SDA.

Ističu da o tome jasno svjedoči činjenica da je aktuelni premijer Edin Forto dobio samo 3.428 glasova, što je čak 10 puta manje od kandidata SDA Semira Efendića koji je osvojio 30.724 glasova. 

Također, dodaju da kada ambasador Nelson govori o navodnoj borbi protiv korupcije aktuelne Vlade, ponovo ga treba podsjetiti na činjenice koje ga demantuju.

- Aktuelna Vlada KS je jedina vlada u BiH čiji su sami ministri ukazivali na slučajeve najteže korupcije. Npr. kada je ministrica obrazovanja javno skrenula pažnju na politički pritisak predsjedavajućeg SKS s ciljem pronevjere pola miliona KM preko projekta Osnovna.ba. Podsjećamo i na niz drugih afera - afera 200.000 KM nepostojećem Institutu, nezakonito Konakovićevo trošenje tekuće rezerve u iznosu više od 500.000 KM, nezakoniti poslovi za Nexe, bivšu firmu premijera Forte, imenovanje Zarfe Dupovac osuđene za pronevjeru budžetskog novca za članicu UO Sarajevo šuma, neustavni zakoni o obrazovanju, svođenje policije pod političku kontrolu, itd. - navode iz SDA.

Osim toga, podsjetili su i na činjenicu da je ova Vlada KS imenovala kao direktora Toplana osobu osuđenu za zločine počinjene tokom rata, čime je nanijela trajnu štetu ugledu KS.

- Ministar privrede KS Haris Bašić je jučer objavio fotografiju na kojoj je, osim njega, premijera Forte, ministra Admira Katice i predsjedavajućeg SKS Elmedina Konakovića i Ramiz Turulja, funkcioner Naroda i pravde. Turulja, koji se dakle nalazi u krugu najviših zvaničnika Vlade KS po mjeri ambasadora Nelsona, je osoba iz podzemnog miljea - saopćeno je iz KO SDA Sarajevo.

(Fena)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.