13.11.2019. 14:33
0
Akcija "Blic": Uhapšena dva službenika SIPA-e
U okviru operativne akcije „Blic“ policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu na području Istočnog Sarajeva i Banja Luke uhapsili su dva državna službenika SIPA-e zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 220. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“.

Postoje osnove sumnje da su uhapšeni državni službenici SIPA-e prekoračili granice svojih ovlaštenja u okviru predmeta kodnog naziva „Pero“, potvrdio je za N1 portparol SIPA-e Luka Miladinović.

Saznajemo da su uhapšeni odavali službene radnje koje su u okviru predmeta "Pero" u proteklom periodu poduzimali policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštititu.

Dva uhapšena državna službenika trenutno se nalaze u prostorijama SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predati u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.