15.11.2019. 10:42
0
Stanivuković: Dodik je Nikoli Poplašenom ukinuo automobil, telefon i obezbjeđenje
Posebna sjednica NS RS je predstava koju je iscenirao lično Milorad Dodik, tvrdi poslanik PDP u Parlamentu Srpske Draško Stanivuković.

„Pričamo o bonskim ovlaštenjima i danas se jedan čovjek Milorad Dodik buni za ta bonska ovlaštenja. Kaže `ne treba da se smjenjuju naši funkcioneri`. Ja sam za to. Ali kada je to njemu odgovoaralo, onda je bio za to. Danas kada gubi kompas i kada njegova politika prelazi crvenu liniju, onda želi da to mijenja.

Ja ću da vas podsjetim na jednu odluku... Dodiku su odgovarala bonska ovlaštenja u slučaju Poplašen. Čak je Dodik nakon smjene Poplašena ukinuo sve privilegije koje je tada kao legitimni predstavnik naroda uživao. Dodik mu je ukinuo i automobil, i telefon i obezbjeđenje.“

Stanivuković je podsjetio da je ista predstava organizovana i 2009. godine, ali se do danas nijedan od 17 zaključaka nije ispunio.

„Nemojte da miješamo babe i žabe. Ne može da se pita Republika Srpska za nešto što je na nivou BiH. Dodik nas uči fikciji. On kaže da ne postoji BiH, a prima platu tamo, kaže da je Republika Srpska postoji, a njegova vlast je dovela do toga da mladi odlaze“, rekao je Stanivuković.

A dokazi lošeg životnog standarda građana su svakodnevni, ističe Stanivuković.

„Priđe mi ratni vojni invalid i kaže da za pet godina dobije 500 KM za invalidska kolica koja koštaju 5000. Istovremeno, funkcionere dovoze limuzine od 150 hiljada KM, nose im kišobrane, skidaju kapute itd. Koga oni predstavljaju? Imaju li obraza? Oni su drugi univerzum.“

Poslanik PDP navodi da svi koji ne žele da prihvate takvu politiku bivaju izloženi raznim pritiscima i zastrašivanju.

„Sutra ću biti 5 sati na sudu. U utorak sam bio 5 sati, juče sam bio nekoliko sati. Za to vrijeme ja nemam mogućnost da radim, da komuniciram s ljudima, da posjetim neka naselja. Njihova suštinska borba je da zgaze svakog neistomišljenika. Da ga opustoše finansijski. Uz mene na sud ide I pet mojih drugara koji su studenti, mladi ljudi koji se boje. Mogu platiti nekoliko kazni, ali će onda stati jer nemaju posao“, objašnjava poslanik PDP-a u NS Republike Srpske.

Što su lokalni izbori bliži, pritisci su snažniji, kaže Stanivuković, naglašavajući da će on biti kandidat za gradonačelnika Banjaluke, te da će kompletna opozicija stati iza njega.

“U ovom trenutku prema svim istraživanjima vodim i bolji sam od gradonačelnika Banjaluke. Dodik spinuje kada kaže da Radojičić ima više glasova. Taj čovjek je 42 puta građanima Srpske, Srbima obećao referendum. 42 puta rekao da ćemo se osamostaliti i 42 puta slagao.”

Svoje trvrdnje Stanivuković pravda istraživačkim procentima podrške za PDP, koja je, kako on navodi danas 300 posto veća u odnosu na lokalne izbore 2016. godine, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.