16.11.2019. 15:30
0
Šarović: Napravili smo pomak sa "mrtve tačke", sjednica Parlamenta BiH naredne sedmice
Naš cilj da odblokiramo rad Parlamenta BiH i omogućimo da poslanici rade svoj posao je postignut. Napravili smo veliki pomak sa 2mrtve tačke“ i očekujemo da će sjednica biti zakazana već naredne sedmice“, izjavio danas ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

"SNSD-ovo popunjavanje komisija je dokaz da smo bili u pravu a dostavljanje njihovih imena neće uticati na naše odluke. Izmjene Poslovnika odnose se, ne samo na ovaj slučaj, već i na svaku
buduću situaciju i pokušaje eventualnih opstrukcija, sličnih ovima koje smo da sada imali“, ističe Šarović.

Dodaje da će se ovim Parlamentu BiH omogućiti da radi umjesto da se kao do sada, koristi isključivo za ucjene i uskostranačke interese jedne političe opcije.


(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.