18.11.2019. 14:30
0
SDA: Zvaničnici HDZ BiH slave ratne zločince i vrijeđaju žrtve
Danas je godišnjica pada Vukovara, jednog od simbola strašnih zločina počinjenih tokom velikosrpske agresije na prostoru bivše Jugoslavije. Kao što je potrebno iskazati pijetet prema žrtvama zločina JNA u Vukovaru, potrebno je pokazati pijetet i prema žrtvama zločina tzv. "Herceg-Bosne", saopćeno je iz Stranke demokratske akcije.

"Umjesto toga zvaničnici HDZ BiH izabrali su da slave ratne zločince i vrijeđaju njihove žrtve. Obilježavanje godišnjice tzv. Herceg-Bosne predstavlja najgrublje vrijeđanje porodica ubijenih, žrtava silovanja, logora, tortura i drugih zločina koje su provodile vlasti ove paradržavne zajednice. Podsjećamo da je pravosnažnom presudom Haškog tribunala utvrđeno da je tzv. "Herceg-Bosna" bila udruženi zločinački poduhvat, koji je imao za cilj stvaranje etnički čistog hrvatskog entiteta i njegovo ujedinjenje sa Hrvatskom.

Zvaničan stav Evropske unije i UN-a jeste da se presude Haškog tribunala moraju poštovati i svako suprotno postupanje je kršenje temeljnih civilizacijskih načela i vladavine prava. Temeljna civilizacijska načela podrazumijevaju slavljenje pobjeda nad zločinačkim tvorevinama, pogotovo nad onima čiji su zločini presuđeni pred međunarodnim tribunalima. Zato bi opravdano i potrebno bilo obilježavati ne dan osnivanja, nego dan gašenja paradržavnih tvorevina", navode iz SDA. 


(Patria/Admir Oručević)

HDZSDA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.