20.11.2019. 16:14
36
Pročitajte ko sve nije glasao za inicijativu Sabine Ćudić: Sebija Izetbegović, Bošković Mladen, Faletar Luka, Opsenica Goran,...
Pročitajte ko je sve od zastupnika i zastupnica glasao protiv inicijative Sabine Ćudić: Izetbegović Sebija, Peco Mirsad, Zuko Kenela, Faletar Luka,Bošković Mladen...

Na današnjoj pres-konferenciji u Predstavničkom domu PFBiH zastupnica Sabina Ćudić prezentirala je šokantne detalje o tretmanu štićenika, a posebno djece, u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Kazala je kako je objavljivanje zastrašujućeg materijala rezultat njenog ličnog očaja da javnost bude upoznata sa stravičnim zloupotrebana i mučenjem štićenika.

Ovom prezentacijom izazvala je niz reakcija širom BiH, ali je uprkos svemu tome Parlament odbio njenu inicijativu da se hitno smijene članovi Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda u Pazariću i to u roku sedam dana. Većina zastupnika čak je i odbila da se o ovom problemu raspravlja na sjednici Zastupničkog doma.

Ovo je spisak zastupnika i zastupnica koji nisu glasali za inicijativu Sabine Ćudić (bili su protiv ili suzdržani), izvučen iz priloženog videa sa Skupštine Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, a koji možete pogledati u priloženom videu.

Kamber Asim
Mašetić Senad
Gadžić Rahim
Galijašević Miralem
Ibrišimović Jasminka
Izetbegović Sebija
Jukanović Enver
Kaknjo Suad
Kaplan Salmir
Kokić-Hinović Adisa
Mahmutbegović Melika
Mazić Edita
Osmanović Ismet
Peco Mirsad
Pojskić Belma
Rošić Husein
Zaimović Mirsad
Zildžić Salko
Zukić Ibrahim
Zuko Kenela
Knezović Dario
Martić Josip
Opsenica Goran
Baković Ante
Bošković Mladen
Čavara Marinko
Dejanović Delfa
Galić Petar
Klaić Marijan
Kolar-Jurčević Ankica
Marjanović Boris
Milićević Jelka
Musa Stanko
Pavković Ivica
Adžem Dževad
Džubur Ahmed
Hrvić Mustafa
Mujić Zeid
Šarić Bahrudin
Žilić Hajrudin
Jusufović Munib
Hodžić Dženana
Vrače Eldin
Faletar Luka
 Krišto Boro
Atlagić Mile
Bijedić Meliha
Muratović Hasan
Šećić Nedžad.

(Lejla Trle)

36
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.