24.11.2019. 12:12
13
"Forto se slikao sa srpskom zastavom, a nije tražio zastavu BiH. Ponizio je državu BiH svega dan prije Dana državnosti"
Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije najoštrije osuđuje odluku premijera Kantona Sarajevo Edina Forte da uoči 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, ide u Srbiju na poklonjenje i ponižava državu Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je danas iz KO SDA.

Kako su naveli, skandalozno je da je Forto na sastanku s premijerom Vojvodine Igorom Mirovićem u podaničkom tonu pozivao na ''povezivanje'', ''jer upravo je Mirović poznat po propagiranju velikosrpske politike usmjerene protiv teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine''.

- Podsjećamo na Mirovićevu izjavu da će na Republiku Srpsku gledati kao na svoju državu, o čemu Forto nije rekao ni riječi. Činjenica da je Forto pokazao podanički odnos prema Miroviću, kao i da se slikao s njime, samo uz srpske zastave i grb s dvoglavim orlom i četiri ''s'', a da nije tražio zastavu države BiH, potpuno je zapanjajuća. Takvu stvar nikada nijedan premijer KS nije uradio - saopćeno je iz SDA.

- Skandalozno je da se Forto, nakon puštanja filma na TVSA u kojem se negira genocid i odbijanja podrške gradnji spomeniku Safetu Zajki i herojima Armije RBiH na Žuči, sada ponizno odnosi i prema propagatorima velikosrpske politike. Zbog toga što je uoči 25. novembra ponizio državu Bosnu i Hercegovinu, Edin Forto mora odmah uputiti javno izvinjenje svim građanima Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz SDA. 

13
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.