27.11.2019. 17:39
0
Šarović odgovorio: Smišljene i nedosljedne izjave vas ne štite od istine
"Željka Cvijanović se kasno sjetila priče o jedinstvu pri izboru mandara, jer skoro 20 godina SNSD provodi potpuno suprotne principe", istakao je danas predsjednik SDS-a Mirko Šarović komentarišući izjave predsjednice RS Željke Cvijanović.

"Politika SNSD-a ovih dana je potpuno ogoljena prihvatanjem puta koji nas bespovratno vodi u NATO. Na takvim odlukama nam svakodnevno čestita cijeli svijet i to se ne može prikriti, bez obzira koliko to uporno pokušavate, svakodnevno šireći različite montirane izjave, koje nisu vrijedne pažnje", ističe Šarović.

"Smišljene i nedosljedne izjave vas ne štite od istine, djelima pokazujete kakvu politiku vodite. Dokazali ste djelima svoju nedosljednost, a i riječima je to juče potvrdio kandidat SNSD-a za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH jasno najavljujući da za njega odluke NS Republike Srpske neće biti obavezujuće. Pitam se šta onda tačno mislite kada kažete da bi bilo 'politički zrelo i mudro' podržati takvog kandidata?!

Za Srpsku demokratsku stranku ključno je ko je zaista kandidat za mandara i kakve su mu reference, navode.

"Nažalost, predsjednik Republike Srpske, koja očito zastupa isključivo interese SNSD-a, optužujući druge, kasno se sjetila da priča o jedinstvu pri izboru mandara, kada skoro 20 godina SNSD provodi potpuno suprotne principe.

Cvijanović zaboravlja da upravo oni nikada nisu podržali nijednog kandidata koji nije iz SNSD-a, kao što je bilo 2002. godine kada za predsjedavajućeg nisu podržali tada predloženog kandidata Mladena Ivanića.

Takođe, upravo Vaša partija, SNSD, je 2013. iz Savjeta ministara BiH, isključila PDP i SDS, upravo sa partnerima iz SDA i HDZ sa kojima ponovo pravite planove za ulazak u vlast“, zaključuje Šarović, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.