29.11.2019. 18:47
3
Dodik: Zaustavljen put u NATO
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da nije donijeta nikakva odluka u vezi sa putem BiH ka članstvu u NATO, već da je taj put zaustavljen.

Dodik je naveo da će Program reformi BiH, koje je usvojilo Predsjedništvo BiH 19. novembra, predočiti Narodnoj skupštini Republike Srpske, prije nego što taj dokument bude upućen u sjedište NATO-a u Briselu.

On je dodao da u Programu reformi ne piše da je to Godišnji nacionalni plan za članstvo (ANP), kao i da nema nijedne riječi o Akcionom planu za članstvo (MAP).

"Navedeno je da se ne prejudicira članstvo, a ako se ne prejudicira članstvo onda se ne prejudicira ni put ka članstvu. Ne prejudicirati znači ostaviti sa strane, što znači da taj put stoji", kazao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je ocijenio da je konfuziju u javnosti u vezi sa Programom reformi izazvala činjenica da je to uslovno usvojen akt.

"Rekao sam da ću ga predočiti Narodnoj skupštini prije nego što bude upućen u NATO. Rečeno je da će on biti upućen u NATO tek kada bude izabran Savjet ministara, što još nije urađeno. Zbog toga je rečeno da se sačeka sa predstavljanjem dokumenta, jer otkud se zna kada će i da li će biti izabran Savjet ministara", naveo je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.