2.12.2019. 8:30
0
Okupljanje ispred KCUS-a: Za Nadin i svu djecu
Ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) danas 2. decembra bit će održani protesti. Protesti su zakazani nakon dešavanja koja su uslijedila nakon napada oca Nadin - Denisa Smajlovića na šefa Pedijatrijske klinike KCUS-a Ede Hasanbegovića. Protestovali su i zaposlenici ove zdravstvene institucije zbog ovog napada.

Podsjećamo, KCUS je prvobitno odbio potpisati odobrenje za izmještanje djevojčice Nadin nakon što joj nisu mogli dati potrebnu terapiju i lijekove. Otac djevojčice Denis Smajlović zbog cijele situacije u očaju je gasnim pištoljem prijetio šefu Pedijatrijske klinike KCUS-a Edi Hasanbegoviću nakon čega je generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović javno kazala da „niko ne želi liječiti djevojčicu takvih roditelja“. 

Roditelji su djevojčicu izmjestili u Tursku na vlastitu odgovornost zbog neophodne terapije, a nakon povratka u Sarajevo nikad nisu dobili odgovor s KCUS-a da li su nabavljeni potrebni lijekovi i da li će terapiju moći dobiti u KCUS-u. Iz KCUS-a su se pravdali da terapiju mogu pružiti, ali da nemaju lijekove koje nabavlja Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH.    

Kako djevojčica više nema lijeova za propisanu terapiju, najvjerovatnije sutra će ponovo na put za Tursku!


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.