6.12.2019. 12:00
0
Lagumdžija: Izetbegović je Dodiku dao četiri ministra u Vijeću ministara BiH
Ja sam otrovan posljednjih dana viješću koju sam čuo, a to su PISA rezultati. Ne mogu da shvatim da se u ovoj zemlji nisu digli svi, da danas na Parlamentu nisu pričali o tome, rekao je sinoć Zlatko Lagumdžija, bivši šef diplomatije BiH i nekadašnji predsjednik SDP-a BIH, gostujući u programu N1.

Lagumdžija je komentarišući razne teme bh. svakodnevnice kazao da su rezultati PISA testova najgora stvar koja se desila BiH u posljednje vrijeme.

"Dobro je da pričamo o ANP-u, o NATO-u ali ova zemlja ima velike probleme. Ja sam otrovan posljednjih dana viješću koju sam čuo, a to su PISA rezultati. Ne mogu da shvatim da se u ovoj zemlji nisu digli svi, da danas na Parlamentu nisu pričali o tome. To je najgora stvar koja nam se desila u posljednje vrijeme i niko nam neće spasiti zemlju dok se ne posvetimo obrazovanju djece", kazao je.

Kada je riječ o raspodjeli ministarskih mjesta u novom Vijeću ministara BiH, kazao je:

"Ne mogu da vjerujem da se Izetbegović dogovorio sa Dodikom i Čovićem da će onako ići raspodjela ministarskih mjesta. Vijeće ministara ima deset ljudi, jedan je ministar odbrane. To je jedini minsitar koji nije ministar. Praktično imate devet ministara. Od tih devet, ako je tačno, bh. politički blok je dobio 2, HDZ 3, a Dodik sa svojim blokom 4", kazao je Lagumdžija za N1.

Njegovo gostovanje možete pogledati u videu ispod. 

 


(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.