7.12.2019. 9:00
3
Sarajevo ponovo u vrhu liste najzagađenijih glavnih gradova na svijetu: Najgore na Skenderiji, a najčistiji zrak na Bistriku
Sarajevo je ponovo u vrhu liste glavnih gradova čiji stanovnici udišu najzagađeniji zrak. Prema mjerenju mreže AirVisual, koja prikuplja podatke sa 10.000 mernih stanica širom svijeta, jutros je indeks kvaliteta zraka u Sarajevu 241, što pokazuje da je zrak veoma nezdrav.

Najgore je stanje na Skenderiji gdje izmjerena vrijednost indeksa AQI iznosi 411, potom slijedi mjerenje stanice u Ambasadi SAD 356, Bjelave sa vrijednošću AQI indeksa od 193, Vijećnica sa 163, Otoka sa 134, dok je zrak dosta čišći na Bistriku gdje je vrijednost polutanata 61. 

Prema kvalitetu zraka i zagađenju, jutros u 7:21 sati iznad Bosne i Hercegovine bi bili Indija i Pakistan. 

Od zemalja regiona, među 10 najzagađenijih glavnih gradova, našli su se Beograd i Skoplje. 


(Lejla Trle) 

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.