13.12.2019. 9:00
3
Izetbegović, Radončić i Komšić o formiranju vlasti
U sarajevskom hotelu Novotel danas se održava sastanak predsjednika SDA, SBB-a i DF-a Bakira Izetbegovića, Fahrudina Radončića i Željka Komšića o formiranju vlasti na državnom nivou, ali i novoj Vladi FBiH i Kantonu Sarajevo.

Izetbegović danas treba podršku ove dvije stranke kako bi mogao izaći sa zahtjevom pred HDZ BiH kada je riječ o formiranju Vlade FBiH. 

Radončić je kazao da će odluku o ulasku u vlast donijeti u ponedjeljak nakon sjednice stranačkih organa. On se pominje kao mogući ministar sigurnosti BiH u Vijeću ministara BiH, dok bi DF-u pripalo mjesto ministra odbrane, a SDA je dobila mjesto ministar vanjskih poslova. 


(Patria/Admir Oručević)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.