15.12.2019. 9:50
3
Bakir Izetbegović poručio Vladi KS: Mislim da bi im bilo bolje da to odmah napuste i da što prije završimo stvar
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović najavio je rekonstrukciju Vlade KS nakon usvajanja Budžeta za 2020. godinu na sjednici Skupštine koja će biti održana 26. decembra. On je u intervjuu za Hayat TV kazao da taj proces može trajati mjesec i po dana.

"Mislim da bi im bilo bolje da to odmah napuste i da to što prije završimo stvar" kazao je Izetbegović.

Izetbegović tvrdi da nakon dogovorene koalicije sa SBB-om i DF-om u Skupštini KS imaju 18 ili 19 ruku. Predsjednik SDA istakao je da aktuelna Vlada jeste imala podršku stranaca, ali da je to prošlost.

"To je prošlost, tako da sam se ja i sa tim ljudima iz međunarodne zajednice dogovorio da proces ide. Jer, na kraju krajeva, SDA i neke od tih sila, mi iznutra, a oni spolja, držali smo BiH i u vremenu rata i poslije rata, u reformskim agendama", izjavio je Izetbegović.

Aktuelnu vlast u KS čine Narod i pravda, Naša stranka, SDP BiH, NBL, SBB i DF. Nakon dogovora sa SDA o koaliciji na državnom, federalnom i nivou kantona gdje je to moguće SBB i DF izlaze iz šestorke čime je upitna dalja skupštinska većina. 

(Patria / Haris Ahbabović)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.