15.12.2019. 22:31
0
Povećano zagađenje zraka u bh. gradovima
Mjerenja na mjernim stanicama u Sarajevu, Tuzli, Lukavcu, Zenici u 20 sati pokazala su povećanje zagađujućih čestica u zraku u odnosu na jutrošnje mjerenje. Smog je ponovo prekrio bh. gradove. U Sarajevu je izmjeren indeks kvaliteta zraka 272 koliko iznose i PM10 čestice i zrak se ocjenjuje kao vrlo nezdrav.

U Tuzli je također zrak vrlo nezdrav, a Zenici nezdrav sa indeksom kvaliteta 193.

Kod osoba s respiratornim oboljenjima poput astme moguća su značajna pojačanja simptoma i intenziteta bolesti. Povećana vjerovatnoća negativnih posljedica po respiratorne organe cjelokupnog stanovništva! Oboljeli od plućnih bolesti i bolesti srca, trudnice, djeca i stariji, moraju izbjegavati bilo kakve aktivnosti tokom boravka vani. I svi ostali morali bi izbjegavati produžena ili veća naprezanja tokom boravka vani!


(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.