16.12.2019. 10:08
0
SDA će danas utvrditi imena kandidata za nove ministarske pozicije i zamjeničke pozicije
Stranka demokratske akcije na današnjoj sjednici Predsjedništva utvrdit će imena kandidata za ministarske i zamjeničke pozicije u Vijeću ministara BiH.

Shodno ranije dogovorenoj raspodjeli SDA sa HDZ BiH i SNSD-om, SDA će sa partnerima SBB-om i DF-om imati ukupno tri ministra. Kandidata za ministricu vanjskih poslova delegirat će SDA i to će biti Bisera Turković, aktuelna ambasadorica u Kataru. 

Ministarstvo sigurnosti vodit će Fahrudin Radončić, dok će za ministra odbrane biti delegiran Sifet Podžić iz DF-a. 

Četiri zamjeničke pozicije pripale su SDA. Predsjednik SDA Bakir Izetbegović prošle sedmice je obavio konsultacije sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom. Izraženo je očekivanje da se proces imenovanja novog saziva Vijeća ministara okonča 23. decembra. Kandidati za ministre i zamjenike koje su predložili HDZ BiH i SNSD već su prošlo potrebne provjere, te je preostalo da isto bude učinjeno sa preostalim kandidatima. 

Nakon što bude završena sjednica Predsjedništva bit će održana press konferencija.  

(Patria / Haris Ahbabović)

SDA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.