17.12.2019. 8:25
0
Danas će biti nastavljena "posebna" sjednica NSRS-a
Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) bit će nastavljena danas raspravom o Prijedlogu programa ekonomskih reformi RS za period 2020-2022. godina, po hitnom postupku.

Opozicija je kritikovala predloženi dokument, uz ocjenu da je spisak lijepih želja te da ne sadrži rokove za realizaciju navedenih mjera.

Iz SDS-a su upozorili na dugove u zdravstvu, dok je entitetski premijer Radovan Višković rekao da je za narednu godinu samo za banjalučku bolnicu, koja ima najveća dugovanja, planirana pomoć od 30 miliona maraka.

Poslanica PDP-a Jelena Trivić je naglasila da se problemi ne rješavaju kreditima kod međunarodnih finansijskih institucija, dok je njen kolega iz DNS-a Duško Ivić ocijenio da je prioritet nad prioritetima demografska politika.

Glavni ciljevi politika Vlade RS za period 2018-2022. godina dati su u sedam prioriteta, među kojima su povećanje konkurentnosti i produktivnosti privrede, s ciljem povećanja plata, te efikasan ukupan javni sektor, obrazovni sistem i tržište rada prilagođeni potrebama privrede, kao i poboljšanje demografske pozicije RS, razvoj, inovacije i digitalna ekonomija, te evropske integracije, regionalna i međunarodna saradnja.

Na dnevnom redu je još šest tačaka, među kojima i Prijedlog budžeta RS za 2020. godinu, po hitnom postupku te odluke o dugoročnom i kratkoročnom zaduživanju RS.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.