17.12.2019. 18:21
0
Zvizdić: Novo Vijeće ministara BiH 23. ili 30. decembra
Denis Zvizdić, predsjedavajući Kolegija Predstavničkog doma Parlamenta BiH, kazao je da bi sjednica tog doma na kojoj bi trebao biti potvrđen novi saziv Vijeća ministara mogla biti održana 23. ili 30. decembra.

O tim datumima raspravljano je na današnjoj sjednici Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH i postoji jednoglasna saglasnost da sjednica bude održana 23. decembra ukoliko Centralna izborna komisija (CIK) i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) završe provjere za kandidate za ministre i zamjenike.

Ukoliko provjere do tog datuma ne budu okončane, onda će sjednica biti održana 30. decembra da bi Vijeće ministara BiH bilo imenovano prije Nove godine. Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH trebao bi uputiti preostala imena za ministre i zamjenike CIK-u i SIPA-i ali to još uvijek nije učinjeno. 

Zvizdić je potvrdio da će dan nakon imenovanja Vijeća ministara Program reformi iz Predsjedništva BiH biti poslan u Brisel shodno ranijoj odluci Predsjedništva BiH. 


(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.