22.12.2019. 18:55
0
Salihamidžić i Rummenigge donijeli odluku: Bayern potvrdio trenera za nastavak ove sezone
Minhenski Bayern je na svojoj zvaničnoj stranici potvrdio da će ih do kraja ove sezone sa klupe predvoditi Hansi Flick.

Nakon utakmice protiv Wolfsburga u subotu, predsjednik Karl-Heinz Rummenigge, sportski direktor Hasan Salihamidžić i trener Hansi Flick su imali sastanak na kojem su analizirali sportski segment kluba iz Minhena.

Sve strane su se složile da je najbolje rješenje da Hansi Flick ostane na klupi najtrofejnijeg njemačkog kluba do kraja ove sezone.

- Mi smo zadovoljni sa onime što Hansi Flick radi. Ono što smo pokazali pod njegovim vodstvom je nevjerovatno, postigli smo odlične rezultate, a također smo ostvarili novi rekord u 28-godišnjoj historiji Lige prvaka sa svih šest pobjeda u grupnoj fazi. U Bundesligi smo se vratili na vrh tabele i uvjeren sam da će Bayern sljedeće godine nastaviti gdje je stao ove, te da ćemo igrati atraktivan i uspješan fudbal. Želim Hansiju Flicku uspjeh na klupi Bayerna, rekao je predsjednik Rummenigge.

Hasan Salihamidžić je istakao da je sretan što će nastaviti raditi sa Hansijem Flickom koji zaslužuje njihovo povjerenje.

- Činjenica je da su naši igrači bili uvjerljivi u posljednjih nekoliko utakmica, te su pokazali da su na pravom putu sa Hansijem Flickom. Stoga smo odlučili da ostane na trenerskom mjestu. Sretan sam što ćemo nastaviti raditi sa njim zajedno. Hansi zaslužuje naše povjerenje i uvjeren sam da možemo ispuniti naše zacrtane ciljeve sa njim. I u Bundesligi, i u DFB Cupu i u Ligi prvaka, kazao je Salihamidžić.

Sam Flick je rekao da je sretan zbog toga što će ostati na klupi bavarskog giganta, te da se nada da će Bayern u ovoj sezoni ostvariti zacrtane ciljeve.

- Sretan sam što mi je Bayern ukazao povjerenje, uživam raditi sa ekipom i stručnim štabom. Ostvarili smo dobru startnu poziciju pred drugi dio sezone u Bundesligi, Kupu i Ligi prvaka. Sada trebamo napuniti baterije i pripremiti se za drugi dio sezone kada ćemo pokušati ostvariti što je moguće više pobjeda, istakao je Flick, prenosi S1.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.