5.1.2020. 17:24
3
"On to ne može da uradi ni kod muslimana, ni kod Albanaca, ni kod Hrvata. Pokušava da to uradi kod Srba"
FOTO: Source.ba / Arhiva
Milorad Dodik se oglasio danas povodom dešavanja u Crnoj Gori, te je dao svoj komentar na dešavanja u toj zemlji.

Piše: Haris Ahbabović

- Apsolutno podržavam pristup koji je Vučić imao u jučerašnjem govoru kada je rekao da treba da pomognemo daleko više nego što je bilo. Uvjeren sam, znam, mogu da svjedočim da Vučić o tome misli veoma ozbiljno. Moja poruka je samo da računa i na Republiku Srpsku - kazao je Dodik. 

Prema njegovim riječima, Vučićeva namjera da bude sa srpskim narodom u Crnoj Gori na Badnji dan "bila je jaka, ali se uplela politička priča iz Podgorice koja pokušava da to satanizira do mjere da čak upozoravaju i NATO". 

Dodik smatra da je greška to što je crnogorsko rukovodstvo pokušalo da ignorira ukupne srpske vrijednosti. 

- To nikoga ne može ostaviti ravnodušnim, ni Vučića, ni mene, ni Crkvu, ni običnog čovjeka, bilo gdje se nalazio - istakao je Dodik. 

Dodik je ocijenio da je u potezu crnogorske vlasti riječ o "nedostatku dovoljnog identiteta za novu naciju koju (predsjednik Crne Gore Milo) Đukanović pokušava da dopuni satanizacijom Srba i nastojanjem da se omalovaži značaj SPC, otimanjem njene imovine".

- On to ne može da uradi ni kod muslimana, ni kod Albanaca, ni kod Hrvata. Pokušava da to uradi kod Srba, ne dozvoljavajući da se izučava srpski jezik, da se zapošljavaju, budu dio javnog sektora, već prisile da promijene identitet i popune nepopunjeni crnogorski identitet - kazao je on. 

Dodik smatra da bi svaki pokušaj crnogorske vlasti, s Đukanovićem na čelu, da oduzme objekte SPC-a dovela do usložnjavanja odnosa. 

- Ovo se ne oprašta. Ovakav atak koji je izvršio Đukanović i njegova vlast se ne oprašta. Srpski narod nema ni potrebu niti može da oprosti ovakvo ponašanje. Biti dobronamjeran prema njima očigledno je greška - rekao je član Predsjedništva BiH.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.