7.1.2020. 12:33
0
Munevera Šišić, majka nestalog Zeničanina: Osjećam u srcu da će Muhameda naći živog
Porodica Šišić iz Zenice ne spava od četvrtka, kada se gubi svaki trag njihovom sinu Muhamedu (26).

U potragu za mladićem uključeni su Gorska služba spašavanja Zenica, komšije nestalog Zeničanina, ali i brojni timovi Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) koji pretražuju svaki pedalj Zenice.

Najteži dani

Najteže dane proživljava majka Munevera, koja se svakog trena nada da će čuti dobre vijesti.

- Nažalost, još nema nikakvih informacija. Dojavljeno je da je viđen u Mostaru, gdje inače žive kćerka i zet, navodno u nekom centru, pregledali su videonadzor, ali nije ušao u taj objekt. I dolje službe pretražuju lokalitet Bune, ovdje kod nas se, također, traga na mjestima uz Krivače, gdje bi, kao, mogao biti, ali ništa – govori Šišić.

Istakla je da postoje i špekulacije da je viđen i u Banjoj Luci.


Porodica strahuje

- Sumnjam da je moje dijete igdje daleko otišlo. Bio je, zaista, povučen, fino dijete. Mogao je otići bilo gdje, imao je auto na raspolaganju, ali nije. Teško mi sve pada, pogotovo sada dok se ništa ne zna. Kao majka, osjećam u srcu i nadam se će pronaći mog sina živog i zdravog. Ne mogu vjerovati da mi je dijete otišlo – kaže Munevera.

Napominje da je njen sin divna i skromna duša, da nikad nije pravio nikakve probleme, zbog čega su dodatno zbunjeni da je nestao.

Podsjetimo, porodica strahuje od najgoreg epiloga, zbog čega apeliraju na sve one koji imaju bilo kakvu informaciju da o tome obavijeste policiju.

Pretražuju se šume, napušteni objekti…

Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK, ističe da je nastavljeno pretraživanje šireg područja Zenice, pretražuju se šume, napušteni objekti…

- U skladu s procjenama i saznanjima, angažirani su dodatni policijski i nekoliko timova Specijalne policijske jedinice koji pretražuju područja Gornje Zenice i Krivača. U potragu su uključeni i pripadnici zatvorske straže zeničkog zatvora – kaže ona, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.