10.1.2020. 8:28
0
Zrak u Sarajevu opasan, moguće ozbiljne posljedice
Mjerne stanice na svim lokacijama u Sarajevu pokazuju da je zrak u glavnom gradu opasan. Prema podacima mjerne stanice na Ambasadi SAD u Sarajevu od 7 sati, indeks kvaliteta zraka iznosi 400. Aparati Udruženja Eko akcija pokazuju iste vrijednosti.

Na Otoci indeks kvaliteta zraka iznosio je 218, dok je na Bjelavama dostigao vrijednost 370. Aparat kod Vijećnice pokazuje 324.

"Ozbiljne posljedice moguće za cjelokupno stanovništvo! Tokom boravka vani treba izbjegavati bilo kakve napore. Najugroženije kategorije stanovništva: trudnice, stare osobe i djeca, osobe s respiratornim i srčanim problemima, morale bi ostati u zatvorenom"; navode iz Eko akcije, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.