14.1.2020. 19:08
0
SDA će do četvrtka imati stav o pitanju imenovanja Mlađena Božovića
Stranka demokratske akcije (SDA) imat će do četvrtka stav o pitanju imenovanja Mlađena Božovića za ministra ljudskih prava i izbjeglica u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

To je novinarima kazao generalni sekretar ove stranke Halid Genjac nakon sastanka predstavnika SDA, među kojima je bio i Denis Zvizdić, s članovima Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) koje su zastupali Zoran Tegeltija i Nebojša Radmanović.

Upitan šta je problem u vezi s imenovanjem Mlađena Božovića, Genjac je kratko odgovorio da to pitanje treba rješavati u međustranačkim konsultacijama.

On smatra da su sastanci poput današnjeg potrebni vid konsultacija među strankama, ne samo između SDA i SNSD-a, te napominje da je razgovarano o nizu pitanja kandidiranih za narednu sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Zoran Tegeltija je nakon sastanka rekao novinarima da on ne vidi problem u vezi s imenovanjem Mlađena Božovića i podsjeća na raniji dogovor partnera u vlasti  da podršku treba da dobiju kandidati koji prođu provjeru SIPA-e i Centralne izborne komisije BiH.

 I Tegeltija smatra da je današnji sastanak bio uspješan, kao i da bi tim slijedom, naredna sjednica Predstavničkog doma, o kojoj je najviše i razgovarano, po njegovim riječima,   trebalo da protekne u dobroj atmosferi.

O samom pitanju imenovanja Mlađena Božovića nije bilo previše riječi, dodao je on, potvrdivši da će SDA, prema onome što se čulo na sastanku, imati stav do četvrtka.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.