21.1.2020. 15:46
0
Kružni tok na spoju Hamdije Čemerlića – Put života do kraja maja
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač u utorak 21. januara ove godine potpisali su Anex 1 Sporazuma o regulisanju međusobnih prava i obaveza na poslovima izgradnje kružnog toka na spoju ulica Hamdije Čemerlića – Put života.

Anexom 1 Sporazuma, Općina Novo Sarajevo obezbijedila je dodatnih 300.000 KM za izgradnju pomenutog kružnog toka, tako da vrijednost Sporazuma sa dodatnim sredstvima iznosi 1.500.000 KM, od čega je Općina Novo Sarajevo izdvojila 700.000 KM, a Direkcija za puteve KS 800.000 KM.

Na ovaj način zaokružila se finansijska konstrukcija za realizaciju jednog od strateških projekata Općine Novo Sarajevo, izgradnji kružnog toka kojim će se poboljšati provoznost i funkcionalnost raskrsnice, te rasteretiti saobraćaj iz pravca naselja Pofalići I i II.

U svom obraćanju Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da se gradnjom infrastrukturnih objekata ubrzava tok saobraćaja, što je veoma važno, ne samo zbog velikih saobraćajnih gužvi i čekanja, nego i zbog kvaliteta zraka.

"Radi se o veoma složenom objektu, jer ovaj kružni tok obuhvata 18 ulaznih i izlaznih saobraćajnih traka u opsegu i kao takav jedan od najvećih kružnih tokova na području Kantona Sarajevo", istakao je načelnik Koldžo, te dodao da će se njegovom gradnjom olakšati ulaz i izlaz iz mjesnih zajednica Pofalići i Gornji Pofalići, obzirom da je ulica Humska prigušena Drinskom ulicom, koja je od višeg značaja i spada u Federalne ceste.

Iako će jedna saobraćajna traka uvijek biti osposobljena, radovi će izazvati saobraćajne gužve, te su načelnik Koldžo i direktor Kovač uputili molbu građanima i onima koji koriste ovaj vrlo frekventni pravac, da budu strpljivi, jer će nakon izgradnje saobraćajne gužve biti manje za 65 posto.



(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.