22.1.2020. 16:59
0
Damir Arnaut ponovio zakon o smanjenju otpremnina u PSBiH
Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Damir Arnaut ponovo je u proceduru uputio prijedlog zakona kojim se značajno smanjuju otpremnine za odlazak u penziju, obzirom na tvrdnje pojedinih poslanika da su greškom glasali protiv tog zakona na sjednici tog doma, kada je zakon i oboren.

S obzirom da omjer glasanja na toj sjednici ukazuje da bi ispravka takvih grešaka dovela do usvajanja ovog izuzetno važnog zakona, Arnaut smatra da je neophodno dati mu još jednu šansu.

Prijedlogom zakona je predviđeno da se maksimalna otpremnina smanjuje sa sadašnjih 35.000 KM na 10.000 KM. Arnaut podsjeća da su ove maksimalne iznose u pravilu primali izabrani i imenovani zvaničnici u institucijama Bosne i Hercegovine, uključujući poslanike i delegate u državnom parlamentu.

Arnaut je istakao da će prema konzervativnim pokazateljima najmanje 17 izabranih i imenovanih zvaničnika, te savjetnika, u ovom mandatu steći uslove za penziju, a time i na otpremninu. 

Kako je upućen po hitnoj proceduri, ovaj prijedlog zakona bi se trebao naći na dnevnom redu iduće sjednice Predstavničkog doma, naveo je Arnaut u saopćenju za javnost. 


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.