23.1.2020. 10:55
1
Dvojica automafijaša uhapšena nakon velike policijske potjere u sarajevskom naselju Mojmilo, nađeni ukradeni Golf V i Škoda Octavia
Sinoć oko 19:30 sati velika policijska potjera za ukradenim automobilom, u kojoj je učestvovalo više od 10 patrola kroz sarajevsku općinu Novi Grad, rezultirala je hapšenjem dvojice automafijaša.

Pripadnici FUP-a su Slobodana Samardžiju i Muharema Smajlovića, koji su pokušali pobjeći u RS, uhapsili u sarajevskom naselje Mojmilo, u Olimpijskoj ulici, piše Avaz. 

Također, na licu mjesta su pronađena i dva vozila koja su ukradena u ranijem periodu i to Škoda Octavia sa područja Zenice i VW Golf V sa područja Kaknja. Imenovani su kriinalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije te im se na teret stavlja veći broj krađa vozila novije proizvodnje, a posebno vozila VW Golf VII i Škoda Octavia, čime su za sebe stekli enormnu protivpravnu imovinsku korist, a vlasnicima pričinili veću materijalnu štetu.

Prema nezvaničnim saznanjima, počinioci su bili naoružani.

Obojica su policiji poznata odranije po krađama automobila.




1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.