26.1.2020. 15:17
6
Sve za klik i lajk: Ovo je snimak na osnovu kojeg su privedeni "sankaši" sa autoputa A1
Na društvenim mrežama objavljen je snimak opasne avanture na kojem se vidi vožnja na autoputu A1 kod Sarajeva, gdje je automobil užetom vukao sanke na kojima je sjedio muškarac.

Brzom reakcijom policijskih službenika MUP-a KS identifikovana su vozila i osobe koje su učestvovale u ovom prekršaju, i svi su privedeni, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Riječ je o D. Ž. (23), S. B. (31), E. Đ. (20), K. Đ. (25) i M. A. (21). Oni su na automobil stavili uže kojim su vukli sanke na kojima je sjedio mladić. Sve su zabilježili kamerom pa je snimak postao viralan.

Nezvanično, upravo najviše zahvaljujući snimku koji je počeo kružiti društvenim mrežama, policajci su i identificirali neodgovorne mladiće koji su ugrožavali svoj, ali i tuđi život.

O slučaju je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji se izjasnio da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela. Tako će akteri „sankanja“ na autoputu biti prekršajno sankcionirani, piše Avaz.

Inače, u BiH, ali i svijetu, mnogi su spremni sve uraditi zbog lajkova na društvenim mrežama, čime dovode svoj život u opasnost. Na internetu se može pronaći mnoštvo sličnih snimaka, koji su nekad, nažalost, završili tragično

Video je objavljen na Youtube kanalu pod imenom Dejan Ždrale,  koji ima skoro 40.000 pratilaca.



(Lejla Trle) 

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.