6.2.2020. 16:36
0
Suđenje u Sarajevu: Semir Telarević osuđen na dvogodišnju kaznu zatvora
Općinski sud u Sarajevu oglasio je krivim Semira Telarevića zbog krivičnih djela nedozvoljena trgovina i krivotvorenje isprave.

Prvostepeno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, saopćeno je iz Općinskog suda Sarajevo.

Optuženi se tereti da je od polovine oktobra do polovine novembra 2010. godine, iako je znao da nema ovlasti za trgovinu građevinskim materijalom, nabavljao robu čija vrijednost prelazi 10.000 KM u cilju dalje prodaje.

Uz dokumentaciju potrebnu za sklapanje Ugovora o prodaji građevinskog materijala sa pravnim licem "Tvornica opeke", u svojstvu vlasnika STR "Vaš dom", priložio je kopiju prve stranice krivotvorenog Rješenja Općine Novi Grad Sarajevo o osnivanju samostalne trgovačke radnje "Vaš dom".

Na ovaj način je ostvario nezakonitu korist u iznosu od 100.932,92 KM i za isti iznos pričinio štetu "Tvornici opeke" Sarajevo.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.