14.2.2020. 11:10
1
Klub Srba demonstrirao blokadu: Protiv svega predloženog!
Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH se održava, i ekspresno će biti i okončana, a delegati Kluba Srba gdje sjede SNSD-ovi i SDS-ovi kadrovi glasali su protiv svih predloženih tačaka. Mladen Bosić (SDS) ne učestvuje u radu, sjedi u sali, ali ne glasa, druga četiri delegata su protiv svih prijedloga.

Ipak su, dakle učestvovali u radu Doma naroda PSBiH, destruktivno i blokadom, ali su učestvovali. Na ovaj način su demonstrirali odluku iz RS-a da se ne učestvuje u radu institucija BiH, dok strane sudije ne odu iz Ustavnog suda BiH.

Tako su zahtjev Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH po hitnom postupku poslali u redovnu procedure.

Na dodatna usaglašavanja otišli su Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnim sporovima.


(Patria)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.