16.2.2020. 9:32
5
Dodik: Republika Srpska neće prihvatiti nijednu odluku Ustavnog suda BiH gdje odlučuju tri stranca
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je snažnu političku i institucionalnu borbu Republike Srpske protiv, kako je rekao, manipulacija putem Ustavnog suda BiH, kojima se pokušava 90.000 hektara zemljišta u RS staviti pod kontrolu i upravu institucija BiH.

- Naravno da je to pređena crvena linija i da je od Ustavnog suda dosta, da je od strane zemalja zapadne Evrope i od Amerike dosta. Mi imamo pravo na našu političku i institucionalnu borbu koja se odvija u okviru našeg parlamenta i našim ponašanjem u institucija BiH - rekao je Dodik sinoć u Bijeljini.

Kako prenosi Dnevni Avaz, dodik je poručio da u toj borbi ne treba da bude kolebljivosti i pozvao sve u RS na podršku i povjerenje.

- Veoma je važno da se oko toga okupe sve političke snage u RS i zahvalan sam ljudima iz opozicije koji imaju dovoljno odgovornosti za nju. Veoma im je nezgodno u Sarajevu kada tako djelujemo i moraćemo tako i da nastavimo - istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, ukoliko ne uslijedi poništavanje odluke Ustavnog suda i donošenje zakona na nivou BiH o Ustavnom sudu iz koga će biti eliminisani sudije stranci, u narednom periodu uslijediće vraćanje BiH na dejtonski koncept sa tri ministarstva, prenosi Dnevni Avaz.

- Republika Srpska neće prihvatiti nijednu odluku Ustavnog suda BiH gdje odlučuju tri stranca, koji u pravilu sa dva muslimana presuđuju Republici Srpskoj. To je za nas poniženje, to nije nikakvo pravosuđe, nego manipulacija institucijama - kaže Dodik.

Dodaje da vlast u Sarajevu pokušava isprovocirati visokog predstavnika.

- On savršeno dobro zna da više nijedna njegova odluka ne važi u Republici Srpskoj - dodao je Dodik.

5
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.